De meest interessante autoverzekering afsluiten met deze tips

In Nederland kom je net als in de andere Europese landen niet onder het afsluiten van een autoverzekering onderuit. Van zodra je graag met jouw auto in het Nederlandse verkeer rond wil rijden zal je dan ook tot de vaststelling komen dat deze over een passende verzekering dient te beschikken. De vorm waarin je een verzekering voor je auto kan afsluiten kan in de praktijk niet onaanzienlijke verschillen vertonen. Zo is het bijvoorbeeld een optie om louter en alleen te kiezen voor de wettelijk verplichte WA-verzekering, maar kan je eveneens kiezen voor een uitgebreider exemplaar. Voor welke van deze opties jij finaal gaat kiezen is aan jou om te bepalen. In ieder geval is het doornemen van de tips op deze pagina wel zeker de moeite waard.

Tip 1: Voer een eerste vergelijking uit tussen de diverse autoverzekeringen

Ga je een autoverzekering afsluiten? Dan zal je tot de conclusie komen dat er verschillende niet onbelangrijke aandachtspunten zijn waar je de nodige aandacht aan zal willen besteden. Omdat het aanbod met autoverzekeringen op de markt in eerste instantie vrij imposant kan overkomen wordt het sterk aangeraden om eerst even een vergelijking uit te voeren. Bij het uitvoeren van deze vergelijking zal je kunnen vaststellen dat je een uitstekend beeld zal krijgen van niet alleen het aanbod met autoverzekeringen, daarnaast zal ook duidelijk worden welke verzekeraars je welke verzekeringen aanbieden. Een vergelijking uitvoeren is dan ook het eerste wat je moet doen.

Indien je een vergelijking voor jouw toekomstige autoverzekering uit gaat voeren is het wel zeer belangrijk om daarbij te kunnen rekenen op een objectief eindresultaat. Eigenlijk spreekt dit voor zich. Toch is het zo dat dit in de praktijk helemaal niet zo vanzelfsprekend is. Voor menig aantal mensen geldt dat ze bijvoorbeeld een berekening of vergelijking uit gaan voeren op de website van een bij hen vertrouwde verzekeraar. Dat is natuurlijk een mogelijkheid. Wel dien je er in dit geval rekening mee te houden dat de kans bestaat dat de uitkomst niet geheel objectief zal zijn.

Tip 2: Weet naar welke verzekering je precies op zoek bent

Voordat je op zoek gaat naar een voor jou geschikte autoverzekering is het altijd van belang om je even grondig te gaan verdiepen in de verschillende mogelijkheden die er af te sluiten zijn op de markt. Concreet betekent dit dat je, je niet alleen bewust moet zijn van het bestaan van bijvoorbeeld de WA-verzekering en de beperkt en volledige cascoverzekeringen. Daarnaast is het immers eveneens van belang om er rekening mee te houden dat er nog meerdere mogelijke aanvullende dekkingen vereist kunnen zijn. Daarover verder hieronder nog meer.

In ieder geval is het altijd voorafgaand aan het starten van je zoektocht een goed idee om even voor jezelf te bepalen naar welke verzekering je voor je auto precies op zoek bent. Dat kan een standaard WA-verzekering zijn, maar het spreekt voor zich dat je ook kan kiezen voor een uitgebreidere verzekering. Veel is op dit vlak onder meer afhankelijk van bijvoorbeeld de waarde waar je auto over beschikt. Ook of je er veel kilometers mee gaat afleggen of niet speelt een vrij belangrijke rol.

Tip 3: Wees je bewust van de extra dekkingen die er bestaan

Bij het afsluiten van een autoverzekering zal je kunnen vaststellen dat er je niet alleen maar de mogelijkheid wordt geboden om een keuze te maken tussen één van de drie standaard autoverzekeringen die er bestaan. Daarnaast is het namelijk eveneens de moeite waard om je even te gaan verdiepen in het aanbod met mogelijke extra dekkingen. Dan zal je bijvoorbeeld zien dat je een verzekering voor inzittenden kan afsluiten evenals een zogenaamde rechtsbijstandsverzekering.

Voor veel mensen geldt dat het toevoegen van één of meerdere extra dekkingen aan hun verzekeringspolis van hun autoverzekering alleen maar de kostprijs verhoogt. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Je moet voor jezelf dan ook altijd de afweging maken hoe groot de kans is dat je daadwerkelijk aanspraak zal moeten maken op één van de extra dekkingen die je gaat afsluiten. Is die kans eerder aan de kleine kant? Overweeg dan altijd of het afsluiten van één of meerdere dekkingen in de praktijk voor jou wel echt zo interessant is als het mogelijks op het eerst zicht lijkt.

Vooral interessant bij frequent gebruik van je auto

Hoe meer je gebruik maakt van je auto, des te uitgebreider je autoverzekering in de praktijk zal moeten zijn. Dat spreekt eigenlijk voor zich. Ben jij dus met andere woorden iemand die frequent gebruik maakt van zijn of haar voertuig om bijvoorbeeld mee naar het werk te rijden of de kinderen naar school te brengen? Dan kan een uitgebreidere dekking zijn vereist dan wanneer je bijvoorbeeld eerder sporadisch je auto even uit de garage haalt.

Tip 4: Verzeker jezelf van de laagste premie voor je autoverzekering

Tot dusver heeft de nadruk nagenoeg continue gelegen op het vinden van de autoverzekering die je de beste kwaliteit of de meest optimale zekerheid weet te bieden. Uiteraard is dat zeer belangrijk. Dit gezegd hebbende spreekt het voor zich dat we ook even moeten kijken naar de premie die voor deze verzekering dient te worden betaald. Het spreekt namelijk voor zich dat je er wel voor moet zorgen dat je over voldoende financiële middelen beschikt. Gelukkig bestaan er verschillende manieren om de kosten voor de verzekering voor je auto te drukken. Denk hierbij aan de volgende:

  • Vergelijk de premies van autoverzekeringen bij nl;
  • Zorg ervoor dat je geen dekkingen afsluit die je helemaal niet nodig hebt;
  • Probeer je altijd grondig te verdiepen in het eigen risico;

Vooral voor het eigen risico van de autoverzekering geldt dat ze door het merendeel van de potentiële verzekeringnemers over het hoofd wordt gezien. Dat kan zeker niet de bedoeling zijn. Voor dit eigen risico geldt namelijk dat ze op twee verschillende manieren een uitwerking heeft. In eerste instantie is ze uiteraard bepalend voor de hoogte van het bedrag dat je zelf moet betalen wanneer er sprake is van een schadegeval. Anderzijds kan een hoger gelegen eigen risico er wel voor zorgen dat de periodieke premie van je autoverzekering sterk kan worden verlaagd. Hier zomaar even snel overheen gaan is in de praktijk dan ook zeker niet interessant, integendeel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.